UNITATE SI ARMONIE

Pe 2 august 2013 am pornit din Bucuresti alaturi de Oameni care pana la sfarsitul deplasarii mi-au reamintit cat de minunat este sentimentul de UNITATE si ARMONIE pe care il simti ca se manifesta in cadrul unui grup. (Vezi PROGRAMUL TABEREI din 2 – 4 august2013)

Prima oprire a fost la Manastirea Curtea de Arges unde ne-am inchinat la moastele Sfintei Filofteia, reamintindu-ne povestea vietii Ei, precum si de Legenda Mesterului Manole de care este legata costructia manastirii. In Biserica Domneasca, ctitoria Voievodului Neagoe Basarab, am avut placerea si avantajul ca, de aceasta data, sa ne fie relatata istoria manastirii de catre un domn, un inlocuitor al ghidei angajate. Acesta ne-a relatat evenimentele intr-un mod placut care te ajuta sa si retii datele, personalitatile si evenimentele care au marcat existenta acestui lacas. Felicitari pentru cei care pun suflet si fac cu placere orice activitate, chiar si atunci cand fac munca altora!

Al doilea obiectiv al deplasarii a fost Cetatea Poenari, cunoascuta si sub denumirea de “Cetatea lui Vlad Tepes”. Urcarea si coborarea celor 1480 de trepte a reprezentat “un bine venit antrenament” pentru traseul de a doua zi. De sus, de la cetate peisajul este deosebit. Aici fiecare participant a avut timp sa aiba propriile revelatii si impresi despre acest loc.

La Vidraru am traversat pe jos barajul si am facut fotografii care au surprins frumusetea lacului si a muntilor. Vremea insorita ne-a ajutat sa ne bucuram de maretia Transfagarasanului. Am traversat Muntii Fagaras prin cel mai mare tunel din Romania – Tunelul Balea si am ajuns la Lacul Balea.

Dupa ce am admirat frumusetea lacului glaciar Balea si am trecut pe la Balea Cascada, ne-am continuat drumul catre Pensiunea Miruna 3* din Sambata de Sus.

Dar programul primei zile inca nu se incheiase: dupa ce ne-am cazat, am mers la Manastirea Brancoveanu unde am poposit la Iazul si Masa Parintelui Arsenie Boca, am vazut Ceasul facut de Parintele, am luat apa de la Izvorul Parintelui si seara am oferit tratament gratuit de cromoterapie cu LUVIOM (detalii despre efectele terapiei cu aparatul LUVIOM, click aici).

A doua zi dimineata am pornit echipati cu rucsacii in spate catre Grota Parintelui Arsenie Boca. Prima parte a traseului  de pe Valea Sambetei a fost parcursa pe un drum forestier si a doua parte a continuat pe care de munte prin padure. Am traversat raul Sambata de cateva ori pe poduri si podete pe poteca ce serpuiste printre munti. Pe drum ne-am intalnit cu o turma de oi si capre, cu cinci magarusi care coborau de la Cabana Sambata catre vale pentru a transporta proviziile, precum si cu cativa purcei domestici. In urma purceilor, au coborat doi pui de caini ciobanesti care se alintau sub mangaierile trecatorilor (VEZI INREGISTRARE VIDEO A DEPLASARII si FOTOGRAFIILE). Ultima portiune a traseului se strabate intre Cabana Sambata si Grota Parintelui in aproximativ 20 de minute, fiind o portiune in ascensiune.

Cand am ajuns la Grota, mai intai ne-am potolit setea din micul izvor si am asteptat sa se linistesca bataile accelerate ale inimii dupa efortul depus. Fiecare dintre noi a avut timp suficient sa se roage si sa se reculega in mica chilie sapata in stanca. Doresc ca toti cei care ajung aici sa-si lase aici durerea si sa-si gaseasca linistea sufleteasca.

La intoarcere catre pensiune, am remarcat un lucru imbucarator si care iti reda speranta ca valori precum unitatea si armonia intre oameni nu au disparut. Pe intreg traseul participantii au comunicat intre ei, s-au ajutat reciproc si au ramas grupati, asteptandu-se unii pe altii.

In timpul cinei, desi eram obositi dupa traseul parcurs in opt ore, am povestit pana la miezul noptii trairile pe care fiecare din noi le-a avut si in acelasi timp, pe rand toti am stat si ne-am tratat cu LUMINA. Cei tratati au constatat cum durerile acute de genunchi si coloana au disparut imediat dupa ce au stat 30 de minute sub aparatul  LUVIOM.

In a treia zi a deplasarii, 04.08.2013, am ajuns la Sinca Veche si am intrat in biserica manastirii care adaposteste o particica din Sfintele Moaste al Sfantului Nectarie (renumit pentru vindecarile miraculoase in cazul bolilor grave). Apoi am coborat pe langa marile pietre care au facut parte candva dintr-o constructie a carei istorie se pierde in negura timpurilor. O legenda a locului spune ca aceste pietre adapostesc “Casa Sanzienelor”. Urmand poteca care coboara catre Templul Ursitelor (Dorintelor), poposim si bem din “Apa Vie” a izvorului care este recunoscut pentru efectul tamaduitor. Odata intrati in complexul rupestru senzatia este ca am patruns intr-o alta lume. Aici timpul parca s-a oprit. Daca la inceput era agitatie datorita numarului mare de vizitatori, apoi am avut parte si de liniste ramanand singuri in Templu.

Concluzia acestei tabere a fost ca in UNITATE si ARMONIE poti simtii frumusetea intregului Univers din launtrul si afara noastra.

Mesajul pe care unul dintre participanti la primit la Grota Parintelui Arsenie a fost format din cinci cuvinte cheie: “LUMINA, IUBIRE, IERTARE, ASCULTARE, ACCEPTARE”.

Depinde de noi daca dorim sa le activam. Munca este a noastra cu noi insine.

Asa cum am mai spus, putem sa constientizam si sa percepem macrocosmosul si microcosmosul, complexitatea si frumusetea intregii Creatii.

Drepturi autor rezervate: Dimitria Puchiu 

Urmatoarea deplasare in care vom urca la grota Parintelui Arsenie Boca va fii in:

15 noiembrie 2013 – VEZI DETALII PROGRAM.