Misterioasele Pietre din Busteni

TABARA SPIRITUALA SI DE AUTOCUNOASTERE 09 MARTIE 2013 VEZI PROGRAMUL , FOTOGRAFIILE si INREGISTRARILE . 

Calatoria catre “locul unde dacii au ramas liberii” – Muntii Bucegi a avut punct de plecare Bucurestiul, in dimineata zilei de 9 Martie 2013.

Primul traseu din cadrul acestei tabere a pornit din Busteni pe Valea Spumoasa alaturi de un localnic care cunoaste muntele si in afara traseelor marcate – “un om al muntelui”. Am admirat frumusetea cascadei inspumate, de unde si numele vaii, dar si enigmaticul “Ochi a lui Horus” care ne privea de pe inaltimea peretelui de stanca. Ochiul lui Horus sau Ochiul lui Ra este un simbol antic egiptean ce sugereaza protectia din partea ochiului atoatevazator al Soarelui. El reprezinta puterea iluminarii. Oare cum, cand si de cine a fost el sculptat pe Caraiman?

Tabara Interad 9 martie 2013 cascadaZapada, care inca mai persista in padure, a dat un plus de farmec peisajului. Participantii au beneficiat si de un bonus surpriza: Cascada Urlatoarea. Acest obiectiv nu era planificat in programul taberei, dar intrucat timpul ne-a permis am beneficiat cu totii de energia purificatoare a apei pe care o impartasea cascada, tuturor celor care veneau sa-i admire frumusetea. Mi-am amintit de lectia pe care trebuie sa o invatam de la apa: ea permite sa fie supusa la multiple transformari iar cu puterea ei poate transforma piatra cea mai rezistenta in fir de nisip. In timp ce vedeam spiritul cascadei intr-un alt plan intruchipata precum o “Craiasa a apelor”, calauza noastra s-a apropiat de noi si ne-a spus legenda Cascadei Urlatoarea. Coincidenta sau confirmare: in legenda era vorba tot de o craiasa din vechi timpuri.

Dupa-amiaza am ajuns in zona in care se afla pietrele care au facut subiectul mai multor reportaje. Informatiile citite nu se compara si nu pot inlocui propriile perceptii si trairi pe care le-au avut fiecare dintre noi. Astfel am realizat cat de important este sa vii in contact direct cu locurile/pietrele  si sa iti formezi personal o parere, bazandu-te pe propriile perceptii. Etichetatile si parerile altora te pot deruta in a-ti contura un punct de vedere personal si obiectiv din perspectiva ta. Trebuie inteles ca suntem unici si modul nostru de perceptie este influentat de nivelul de cunoastere, evolutie, vibratie si constientizare in care se afla fiecare dintre noi in acel moment. Desi Adevarul este acelasi pentru toti, modul de perceptie al acestuia este diferit in functie de parametrii amintiti. Acest fapt nu insemna ca un anumit punct de vedere este gresit si altul corect. Noul stadiu evolutiv al omenirii presupune renuntarea la sistemul dualist al separari, clasificarii sau catalogarii.  Totul este asa cum este si Acceptarea este una din lectiile pe care trebuie sa o invatam noi oamenii.

La primul ansamblu de pietre de la poalele Coltilor Morarului pe traseu se simteau anumite “filtre/porti energetice”. La nivel fizic, am constatat ca “Marea Piatra deptunghiulara” s-a lasat “camuflata” de zapada, avand in vedere faptul ca se simtea calda la atingere. In schimb, cateva pietre din imediata apropiere erau fara zapada pe ele si degajau caldura, in conditiile in care stratul de omat era pana la genunchi. In zona si pe pietre se vedeau tufe de ferigi pe portiunile neacoperite de zapada.  La capataiul Pietrei am simtit prezenta unor entitati dintr-un Plan Superior care ne-au transmis cateva mesaje menite sa ne ajute in intelegerea Existentei noastre. Trairile fiecaruia dintre noi erau diferite: unii au perceput energiile sub forma unor culori sau cercuri care se aflau in perimetrul Pietrei, altii au avut o stare de bine si liniste interioara, dar cu totii am simtit caldura fizica pe care o emanau aceste pietre.

Tabara 9 martie 2013 Capul de dinozaur InteradAm continuat drumul la “Capul de dinozaur” – o imensa piatra adapostita de padure care are o forma care i-a consacrat numele. Desi se spune ca, ciobanii evita sa treaca cu turmele prin acel loc, deoarece “dinozaurul isi cere jertfa” si le mor ulterior cateva oi, la atigere nu am perceput o energie de vibratie joasa si nici un sentiment de neliniste, chiar din contra am constat existenta ferigilor (plante care cresc in zone benefice) pe Capul de Dinozaur.

Interesant de observat este cum omului ii este mai usor sa “tese povesti” cu programari negative cand mintea lui nu poate sa-si explice anumite lucruri/fenomene. Acestea, din pacate au priza cea mai mare la public. Se stie ca lipsa cunoasterii este principalul factor generator al sentimentului de frica. De aceea este important sa cunoastem si sa ne autocunoastem pentru a nu mai fii victimele manipularii si sa nu ne mai lasam influentati de “povestile de groaza”, care sunt de fapt programari limitative.

La locul denumit ” Scaunele Piticilor” sau “locul de adunare al piticilor” ne-am bucurat de frumusetea cadrului de poveste oferit de padurea de fagii.

Aici in urma cu cateva luni am asistat la comunicarea dintre copacii, in conditiile in care vantul nu batea copacii “trosneau” in jurul nostru. Acest fenomen a durat aproximativ un sfert de ora dupa care s-a asternut linistea.

Seara ne-a incantat cu al sau talent Carmen Barcza ( recunoscuta sub numele de Carmen Ciocolata) alaturi de acordurile chitarei. Cantecele dedicate Bucegilor si legendele au sensibilizat sufletele noastre dupa o zi incarcata petrecuta in munte.

A doua zi, 10 martie 2013, am plecat spre Brasov insotiti de cativa stropi de ploaie, care s-au oprit cand am ajuns pe Tampa. Panorama orasului Brasov a fost inedita si am surprins-o in doua variante.

Tabara Interad 9 martie 2013 panoramic

Tabara Interad 9 martie 2013 discul solarPrima imagine care se desfasura in fata ochilor nostri te ducea cu gandul la cele doua lumi: lumea materiala si cea spirituala. Eram in Templul dacic de pe varful Tampei si orasul era acoperit de un plafon de nori albi si noi eram acolo sus deasupra lor.

La un moment dat, in timp ce fiecare din noi se reculegea in liniste, a aparut Soarele pentru cateva minute si ne-a mangaiat cu razele lui, dupa care s-a ascuns din nou dupa nori.Tabara Interad 9 martie 2013 Brasov

Cand am pornit spre telecabina perdeau de nori se risipise si am vazut panorama Brasovului in cea de-a doua varianta, revenind astfel mai usor in “lumea materiei”.

Am strabatut la pas centrul orasului si ne-am indreptat spre Muzeul “Prima Scoala Romaneasca” din Scheii Brasovului. Parintele Profesor Vasile OlteanTabara Interad 9 martie 2013 Prma Scoala Romaneasca ne-a prezentat file din adevarata istorie a poporului roman, prin cuvintele pline de har si traire pe care le daruieste tuturor vizitatorilor care trec pragul muzeului. Dupa ce asisti la ghidajul realizat de dansul pleci cu lectia de istorie invatata.

Cand am ajuns la Cetatea dacica de la Pietrele lui Solomon a inceput in cele din urma mult mediatizata ploaie, care conform prognozei trebuia sa inceapa cu o zi in urma. Fac aceasta precizare pentru a puncta inca o data, faptul ca in toate deplasarile pe care le organizam, Cineva de Acolo de Sus ne sprijina pentru a ne implimi programul.

Aceasta a fost o scurta descriere a incursiunii noastre de la poalele Bucegilor care sunt strajuiti inca de “Misterioasele Pietre”… si retineti:

Atentie la motivatia pentru care doriti sa le cunoasteti!

Ele va pot arata cine sunteti, dar trebuie sa vreti sa le acceptati raspunsul.

Viata e frumoasa si pentru a te convinge trebuie sa traiesti in prezent.

Te asteptam sa traiesti alaturi de noi!

Drepturi autor rezervate: Dimitria Puchiu – Specialist in bioterapie si info-energetica

Urmatoarele deplasari la “Misterioasele Pietre din Busteni” sunt programate in data de 10 mai 2013 impreuna cu Parada Junilor Brasovului si 28 septembrie 2013.