Lumina – Iubirea – Floarea si inca un drum catre noi insine la Sarmizegetusa Regia

Tabara Spirituala si de Autocunoastere din 18 aprilie 2013. (VEZI PROGRAMUL TABEREI)

Am pornit la drum, din Bucuresti, in frumoasa dimineata a zilei de 18 aprilie 2013 spre cetatile dacice din Muntii Orastiei. Traseul ales a fost cu trecere prin Hunedoara, unde am vizitat Castelul Corvinilor, dupa care ne-am recules la mormantul Parintelui Arsenie Boca de la Manastirea Prislop si in Grota Sfantului Ioan de la Prislop. Mormantul Parintelui era inconjurat de aceasta data de crini albi si trandafiri. Privirea mi-a fost atrasa de albul imaculat al crinilor si gandul s-a dus catre Lumina interioara. Acolo in interiorul meu, Parintele imi spunea: “Iubirea este in fiecare din voi, permite-ti acesteia sa infloreasca precum aceste flori” (crinii din jurul mormantului). Mintea a venit in sprijinul spiritului si a facut imediat o legatura intre cele trei elemente: LUMINA – IUBIRE – FLOARE. Ulterior, am constat ca de fapt toate trairile de pe parcursul acestei deplasari se derulau in jurul celor trei aspecte.

Seara am ajuns la Pensiunea Cotiso unde in fata semineului Carmen Barcza ne-a incantat cu al sau glas pe acorduri de chitara. (Am ascultat cantecele interpretate de Carmen si cu ocazia excursiei din 9 martie 2013 la “Misterioasele Pietre din Busteni”-VEZI INREGISTRAREA VIDEO, cand a fost invitata si a incantat participantii si din acea deplasare organizata de agentia noastra. Urmatoarea excursie, in care Carmen Barcza va fii invitata sa ne incante cu vocea ei, este programata in 28 -29 martie 2013 la “Misterioasel Pietre din Busteni”.)

A doua zi, vineri, 19 aprilie 2013 am ajuns in centrul spiritual al strabunilor – Sarmizegetusa Regia. Copiii, care au venit impreuna cu participantii in aceasta deplasare (noi acceptam si copii in taberele pe care le organizam), au fost deschizatori de drum, intrucat ei, in zburdalnicia lor, au intrat primii in zona sacra fara a fii ghidati de noi, dar probabil… de Sus s-a hotarat ca cei cu sufletul curat sa asterne calea. Aici fiecare din noi a putut sa simta energia locului, sa se regaseasca, sa vada vestigiile cetatii. Le-am impartasit date despre istoria mai mult sau mai putin cunoscuta a acestui loc. Sub cerul senin, pe terasele scaldate de razele soarelui fiecare dintre noi calatorea in propria dimensiune interioara. Copiii se jucau in jurul nostru si veselia lor rasuna in inima muntilor. Toate acestea veneau sa intregeasca starea de armonie, emotie si fericire pe care o simteam fiecare dintre noi. Prezenta copiilor nu a deranjat, ci din contra ne-a ajutat sa regasim inocenta si farmecul sufletului de copil. Praslea grupului avea doar 7 luni si ceilalti copii aveau varste intre 6 si 10 ani, iar seniorul 67 ani fapt ce certifica ca varsta biologica nu este relevanta cand simti “chemarea” acestor locuri.

Starea de bine si frumusetea locului au facut sa nu sesizam scurgerea timpului. De fiecare data cand ajungem la cetatile si templele dacice lasam pe participanti sa stea cat doresc. De aceasta data, intrucat a fost singurul obiectiv planificat pentru acesta zi, am stat 5 ore care au trecut foarte repede. La plecare am fost cuprinsi de o nostalgie, ne parea rau ca plecam, dar in acelasi timp gandul ca vom reveni ne alina dorul.

Seara ne-am reunit in jurul unui foc de tabara si am ascultat minunatele cantece dedicate muntilor, legendelor si dacilor, interpretate de Carmen Barcza. (VEZI INREGISTRARILE VIDEO ALE ACESTEI TABERE in care au fost incluse si concerte sustinute de invitati: Carmen Barcza si Gheorghe Iovu. VEZI FOTOGRAFIILE TABEREI) 

Sambata, 20 aprilie 2013, am pornit pe jos catre Cetatea dacica de la Costesti/ Cetatuie. Pe drum am dezbatut mai multe subiecte despre autocunoastere si ne-am impartasit propriile experiente de viata, trairi si concluzii personale. Interesant de remarcat este sa vezi cum persoane straine, care se intalnesc pentru prima data au aceeasi viziune asupra Existentei si gandesc asemanator.

Asa cum am mai spus si cu alte ocazii, in templele de la Costesti si participantii au remarcat un anumit tip de informatie specializata si caracteristica fiecarui templu. Trairile sunt mereu altele, diferite de la o deplasare la alta si in acelasi tip, in mod firesc si noi suntem altii, mai “imbogatiti” cu inca un strop de cunoastere odata cu fiecare experienta traita. De aceasta data, asa cum va relatam la inceput, am fost “urmati” de imaginile florilor albe si a Luminii. In fiecare templu mesajele pe care le primeam din cealalta dimensiune erau insotite de catre imaginea unor flori. De exemplu, in primul templu in care am patruns vedeam cu “ochii interiori” pe fundalul unei lumini albe crengute inflorite de meri, in alt templu am primit mesaje despre Lumina din interiorul nostru cu care trebuie sa lucram mai mult si sa nu mai pierdem timpul cautand in exteriorul nostru Cunoasterea iar atunci “vedeam” crini albi. In alt templu “au aparut” flori de nuferi….

Nu am stat sa analizez semnificatia florilor, deoarece nu asta am considerat ca ar fi important. Tot ce conta erau informatiile pe care le primeam fiecare din noi si care vor ramane stocate in structura noastra, chiar daca nu intotdeauna le constientizam in acel moment. Ele “lucreaza” in timp, indiferent daca le percepi sau nu, indiferent de nivelul evolutiv, de cunoasterea intelectuala, de pregatire, de deschidere catre aceste aspecte. In schimb fiecare “primeste cat poate duce” intr-un mod echilibrat si armonios.

La asfintit, asa cum am anuntat a venit momentul concertului sustinut de Domnul Gheorghe Iovu in care a prezentata tema muzicala “Intoarcerea Dacilor”. Aceasta melodie “a fost transmisa” si a prins contur tot aici la Pensiunea Cotiso, cand Domnul Iovu a fost alaturi de noi cu ocazia taberei organizate de agentia noastra in 19 – 22 iulie 2012.

La concert au asistat inclusiv “prietenii de Lumina” sub forma sferelor luminoase si multicolore. Au fost atrasi de muzica harica a Domnului Gheorghe Iovu si de starea de armonie care domnea in curtea pensiunii.

Urmatoarea tabara pe care o organizam aici este in perioada 3 – 7 iulie 2013. Traseul pe care il vom face in prima si ultima zi va fi pe Transalpina – pe ambele variante ale acestui fascinant drum. Aceasta tabara este deosebita intrucat atunci vom ajunge si la cetatile de la  Fetele Albe si Blidaru, obiective pe care le vom mai vizita tocmai in 2014. Desigur ca si in aceasta deplasare vom ajunge la Prislop (mormantul Pr.Arsenie Boca si Grota Sf. Ioan de la Prislop), Sarmizegetusa Regia, Costesti. DETALII tabara TRANSALPINA-SARMIZEGETUSA REGIA-COSTESTI-FETELE ALBE-BLIDARU

De asemenea, in septembrie beneficiem de forta Lunii Pline (19 sept. 2013) aici in zona sacra a cetatilor dacice din Muntii Orastie si ECHINOCTIUL DE TOAMNA la Pestera lui Zalmoxe (Pestera Polovragi). In perioada celor doua evenimente astronomice (19 – 22 septembrie 2013) noi organizam o tabara care va ofera posibilitatea sa aveti trairi extraordinare. DETALII TABARA ECHINOCTIU

Iarna la Sarmizegetusa Regia energiile sunt mult mai ample decat in celalte perioade ale anului, dar de acest lucru va veti putea convinge si bucura, mergand impreuna cu noi in tabara pe care o organizam de Revelion 2014 – “Vatra strabunilor la puntea dintre ani” DETALII REVELION

Aceste tabere sunt de fapt conferinte intr-un format dinamic si interactiv care depasec cu mult standardul unei excursii turistice.

In a patra zi a deplasarii, 21 aprilie 2013, am ajuns la Masa, Iazul si Izvorul Parintelui Arsenie Boca de la Sambata de Sus, unde am inteles prin intermediul mesajelor primite ca sentimentul de Iubire poate “imbraca” si culoarea alba (ca forma de energie). Am dedus in acest fel ca prin Iubire gasesti calea prin care poti accesa Lumina. … si inteleg ca intradevar, este precum mi-Au spus Entitatile de Lumina, in urma cu cativa ani, ca “totul este atat de simplu, dar voi oamenii vreti sa le complicati”.

Tot la Sambata am vazut, prin efectul de oglinda, un aspect asupra caruia trebuie sa reflectez si sa lucrez. Viata iti ofera situatii in care constati importanta rabdarii, astfel cum spune si proverbul: “Daca taceai, filozof ramaneai”. Nerabdarea, graba de a trage concluzii inainte de a vedea ce urmeaza, pe multi ne blocheaza, ne strica armonia si echilibrul interior. Apoi urmeaza clipe sau ore, in functie de personalitatea fiecaruia, pe care le piezi  pentru a restabili starea initiala de pace. Important este sa treci mai departe, sa nu ramai ancorat in regrete si sa vezi ce ai de facut in viitor atunci cand probabil te vei mai confrunta cu o situatie similara. Atunci vei vedea daca ai invatat ceva din situatia trecuta.

Orice alegere facem in viata, chiar daca ulterior constatam ca nu a fost ce mai fericita, trebuie sa ne-o asumam fara a ramane blocati in trecut. Intotdeauna pentru orice problema exista o rezolvare si ai sansa de a face o noua alegere.

La Templul Dorintelor de la Sinca Veche am gasit o liniste si pace care ne-a patruns pana in interiorul fiintei noastre. Am fost singuri in complexul rupestru, astfel incat am reusit sa ne reculegem mai usor.

Si din aceasta deplasare am mai invatat ceva despre noi insine si am descoperit lucruri ascunse in interior pe care, o data constientizate, avem sansa sa le aplicam si sa le indreptam, pentru a permite astfel Divinului din noi sa se manifeste mai usor.

Florile, Lumina si Iubirea, cele trei elemente care si-au pus amprenta pe aceasta tabara, le pastram in sufletele noastre iar atunci cand pasim prin viata sa le daruim si celor din jur.

FRUMOSUL ESTE IN NOI, TREBUIE DOAR SA VREI SA-L VEZI!

Drepturi autor rezervate: Dimitria Puchiu – Specialist in bioterapie si info-energetica

Te invitam in URMATOARELE tabere la Sarmizegetusa Regia: