ROMANIA, un taram miraculos

Calatorind impreuna cu Agentia de Turism INTERAD, descoperi ca ai toate motivele sa te simti mandru ca esti roman.

Romania are locuri cu o puternica incarcatura istorica si spirituala, care au fost date uitarii un timp nepermis de lung.

Acum aveti ocazia sa va cunoasteti pe voi insiva, pasind pe urmele stramosilor nostri.

Excursiile facute pana acum ne-au demonstrat ca omul descopera mai usor si intr-un mod mult mai placut atat lumea ce il inconjoara cat si universul din interiorul lui, fiind alaturi de alti semeni de-ai sai.

O deplasare in afara spatiului in care iti desfasori activitatea de zi cu zi, se poate transforma intr-un exercitiu util care ne apropie de o lume mai buna si evoluata in care “mastile” puse si autoimpuse dispar, descoperindu-ne asa cum suntem. Ne intalnim adevaratul caracter, sentimentele si capacitatile retrezite.

Cei dinaintea noastra stiau unde e bine sa fie amplasata cetatea sau templul, care sunt momentele prielnice cultivarii pamantului sau ale rugaciunii, ce strategie militara sa adopte. Ei traiau intr-o stransa comuniune cu Divinitatea si intreaga creatie, legatura dupa care noi astazi tanjim si pe care ne straduim sa o restabilim in interiorul nostru.

Am fost invatati sa privim stiinta separat de manifestarea lui Dumnezeu in aceasta dimensiune. In vremurile de demult stiinta, cunoasterea si credinta formau un intreg, iar oamenii acelor timpuri le priveau ca pe un tot unitar, fara a fii preocupati ( asa cum suntem noi astazi ) sa le intelegem separat sau sa trasam granita intre ele. Tot cautam dovezi palpabile ale Creatiei, pentru ca atat ne permite nivelul dimensiunii a III-a, dar evolutia presupune sa intelegi si sa traiesti dincolo de orice granita.

In Romania exista locuri pline de legende care ofera posibilitatea celor care doresc sa afle adevarul, sa-si aduca aminte cine sunt si care le este menirea in aceasta viata. Din punctul meu de vedere, in urmatorii ani vom primi confirmari ca legendele si dovezile istorice descoperite (si inca nespuse) se impletesc si ne vor oferii o noua perspectiva asupra identitatii acestui neam. In timp ce altii se lauda cu fiecare urma a trecutului, noi suferim de o “modestie extrema”, de frica sa nu devenim “Buricul Pamantului”. Consider ca, a venit vremea sa ne asumam istoria sa o privim asa cum a fost. Este suficient sa simti, nu doar sa vizitezi, cetatile si templele dacice: Sarmizegetusa Regia, Costesti, Blidaru, Fetele Albe, Pietrele lui Solomon, Tampa, Adamclisi, Histria, Capidava si altele. Un aspect “interesant”, pe care l-am observat in urma excursiei din Dobrogea: este mentionat in istoricul cetatilor din acea zona faptul ca acolo s-a descoperit o constructie sau asezare romana, fara a se spune clar ( doar daca intrebi ghidul muzeului sau daca citesti cu atentie printre randuri ) ca aceasta a fost construita peste o asezare geto-daca.

De asemenea, pesterile au avut rol nu numai de adapostire a populatiei autohtone in vremuri de asuprire, dar si de reculegere, initieri si intalnire cu entitati superioare, un adevarat portal intre lumi.

Energia acestor locuri te indeamna sa revii, caci de fiecare data trairile, experientele interioare si confirmaril primite sunt mereu altele. Te imbogatesti sufleteste in fiecare excursie.

Este importanta deplasare in grup, deoarece impartasirea experientelor pe care le traieste fiecare iti pot confirma propriile trairi. Constati ca, exista o unitate in diversitate.  Locurile in care mergem faciliteaza, de asemenea, accesul la un nivel superior de cunoastere. Astfel,  e bine sa ramai deschis si sa admiti ca poti afla raspunsul la unele intrebari, la nivel de constiinta, atat prin propria perceptie (in mod direct), fie prin partenerii de drum.

Anumite zone sunt “inzestrate spiritual” si prin vietuirea in zona a unor oameni plini de har, printre care il putem aminti pe Parintele Arsenie Boca, Zalmoxe, Sf. Andrei, Sf. Epictet si Astion. Vibratia inalta a acestor “Lucratori in Lumina” ramane impregnata in tot ce a venit in contact cu ei. Mergand pe urmele lor practic poti primii raspunsuri de ordin personal care te pot ajuta sa mergi mai departe.

Informatiile transmise de catre organizatori si invitati au rolul de a imbogati cunostintele, dar sarcina filtrarii lor si transpunerea lor in practica revine fiecarui participant in parte.

 

Articol publicat si in Revista “Lumea Misterelor” din luna mai 2012 

Drepturi autor rezervate: Dimitria Puchiu – Specialist in bioterapie si info-energetica