DRUMURI CATRE DOUA LUMI

Agentia de Turism INTERAD va propune sa gasiti cheia care va deschide sufletul, calatorind impreuna in locurile incarcate de spiritualitate din Romania. Prin vacantele pe care le organizam, renuntand la rutina zilnica, va oferim ocazia sa pasiti pe urmele stramosilor si sa deschideti, in acelasi timp, o poarta catre universul interior. De fapt, calatoria este fascinanta tocmai pentru acest dublu sens pe care vi-l ofera.

Mergand catre destinatiile, pe care va invitam sa le vizitati in vara si toamna acestui an, traseele noastre strabat inaltimile si la propriu: Transalpina, Transfagarasan, Pasul Tihuta, culmile Muntilor Buzaului. In luna iulie 2012 puteti ajunge in locurile sfintite de Pr. Arsenie Boca: Manastirea Prislop (unde se afla mormantul parintelui) si Sambata de Sus unde se afla: Izvorul cu puteri tamaduitoare, iazul in forma de inima, masa din piatra de munte, amforele, ceasul, troita (toate realizate de Parintele Arsenie) si Grota din Muntii Fagaras, in care a vituit parintele o perioada.

La Sambata de Sus vom merge in data de 27 iulie 2012 (excursie de 3 zile). In prima zi vom vizita Manastirea Curtea de Arges, Cetatea Poenari si ne continuam traseul pe minunatul Transfagarasan, unde putem admira Lacul Balea, poposind seara in Sambata de Sus. La iazul in forma de inima, masa de piatra, amforele si ceasul facute de Parintele Arsenie (care se afla la Manastirea de la Sambata) nu ajunge toata lumea deoarece amplasarea lor nu este cunoscuta de catre toti cei care ajung la Sambata de Sus. Masa este dintr-un bloc de piatra, carata de parintele din munte cu ajutorul a sase boi. Cei care l-au cunoscut pe Parintele Arsenie au relatat ca acesta a lasat ca un “testament pentru sufletele noastre” informatia ca atunci cand ai suparari sa vii la aceasta masa “sa te intalnesti cu el, sa te asculte si sa te indrume”.

Intradevar, inainte de a stii acest lucru, cu ocazia deplasarilor facute inca de anul trecut, atat eu cat si participantii in excursie, am simtit ca in acest loc prezenta Parintelui este foarte puternica. Cei carora capacitatile extrasenzoriale le sunt deja activate pot percepe mai usor acest fapt. A doua zi o vom aloca in intregime drumului de munte catre Grota Parintelui ( 3-4 ore de urcus). In a treia zi vizitam:  Templul Ursitelor de la Sinca Veche, Pestera Valea Cetatii Rasnov, Muzeul  PRIMA SCOALA ROMANEASCA din Brasov si Cetatea dacica de la Pietrele lui Solomon. La Templul Ursitelor de fiecare data am simtit dragostea Entitatilor de Lumina care vegeaza asupra acestor locuri si care uneori se lasa fotografiate.

In excursia din 19 iulie 2012  primul popas il vom face la Trovantii din Costesti ( vezi foto ), un loc in care poti observa dealul din care se desprind fascinantele “pietre care cresc”. Energia locului este usor de simtit, iar ca o confirmare a energiei pozitive care se afla in acest loc se pot observa si sfere de lumina ca in fotografia alaturata. In aceeasi zi ne oprim si la Pestera Polovragi, care mai este numita si Pestera lui Zalmoxe, deoarece o legenda spune ca aici a vietuit Zalmoxe timp de trei ani dupa care a iesit “Indumnezeit”. In aceasta pestera se afla un fagas sculptat in piatra sub forma unui pat unde se aplicau tratamente celor suferinzi, conform urmelor gasite, si care poarta numele de “Scaunul lui Zalmoxe”. In opinia mea, energiile terapeutice sunt mai puternice in aceasta pestera in comparatie cu toate celelalte pesteri pe care le-am vizitat pe parcursul ultimilor doi ani. Efectul benefic a fost resimtit si de cei care au participat alaturi de noi in aceste excursii, fapt care ma conduce la concluzia ca aceasta pestera este o “Pestera a vindecarii”, sub toate aspectele. Nu intamplator deasupra acesteia se afla vestigiile un cetati dacice pe care, cei care doresc, o pot vizita impreuna cu noi cu ocazia excursie din 5 octombrie 2012.

Ajunsi in Tg. Jiu toti turistii, inclusiv scepticii, au vazut o forma de manifertare a energiei in jurul Coloanei Infinitului. Dar nu va dezvaluim mai mult pentru ca vrem sa va lasam bucuria revelatiei constate cu proprii ochi, chiar si de catre cei care nu au deschise inca perceptiile extrasenziorale. La Manastirea Prislop ne reintalnim cu Parintele Arsenie Boca unde isi doarme somnul vesnic si pe al carui mormant se afla crucea pe care a sculpat-o cu propria mana, trecandu-si inclusiv anul plecarii din aceasta lume. A doua si a treia zi a excursiei o avem rezervata vizitarii zonei sacre a strabunilor nostri – Sarmizegetusa Regia impreuna cetatile care o strajuiesc: Costesti, Blidaru si Fetele Albe. Una dintre deplasarile noastre la Sarmizegetusa Regia a fost descrisa si in Nr. 3 din 23 martie 2012 ( pag. 19) al acestei reviste, ocazie cu care punctez faptul ca “Sarmizegetusa este si o poarta catre suflet”. La intoarcerea catre Bucuresti traversam muntii pe Transalpina – reconstruit peste vechiul drum al dacilor.

Din relatarilor celor care au participat in aceste excursii, am inteles ca in momentul in care le este dat sa ajunga in aceste locuri binecuvantate drumurile li se deschid, gasind resursele si timpul de care au nevoie. Oricum selectia este realizata de Gardienii Nevazuti ai acestor taramuri, astfel incat constati inca o data, ca o Forta Superioara ne coordoneaza pe toti.

Articol publicat si in Revista “Lumea Misterelor” din luna iunie 2012 

Drepturi autor rezervate: Dimitria Puchiu – Specialist in bioterapie si info-energetica