19 -22 iulie 2012 – Excursie TRANSALPINA, Samizegetusa Regia, Fetele Albe, Cetatile Costesti si Blidaru, Trovantii

EXCURSIE TRANSALPINA – Trovantii din Costesti – Manastirea si Pestera Polovragi – Ansamblul Brancusi de la Targu Jiu – Manastirea Prislop – Sarmizegetusa Regia – Fetele Albe – Blidaru – Costesti – Transalpina – Vidra – Voineasa – Manastirea Cozia

 

Excursie TRANSALPINA, Samizegetusa Regia, Fetele Albe, Cetatile Costesti si Blidaru, Trovantii

EXCURSIE UNICA IN 2012

“VATRA STRABUNILOR”

 

Organizator excursii la centrele energetice: Agentia de Turism INTERAD ALL INCLUSIVE.

 

In aceasta excursie participa invitatii: GHEORGHE IOVU, GETA HEIMERL si VALENTIN GHEORGHIU

Perioada: 19 -22 iulie 2012

Program pentru patru zile.

Traseu: Bucuresti – Polovragi – Tg. Jiu – Manastirea Prislop – Costesti – Transalpina – Vidra – Voineasa – Bucuresti

Program:

Ziua 1. Prezentarea la locul de imbarcare, vis-a vis de intrarea de la Coloane a Garii de Nord ( in parcarea de langa parc ) va avea loc la ora 05:45.La ora 06:00 este plecarea.

Clopotnita de la PrislopPrima oprire este la Trovantii din Costesti( Valcea). Vizitam Manastirea si Pestera Polovragi ( Pestera lui Zalmoxe), Ansamblul Brancusi din Tg. Jiu. La Manastirea Prislop mergem la mormantul Parintelui Arsenie Boca si Grota Sf. Ioan de la Prislop.

 

Steagul tariiCazare in Costesti.

Ziua 2.  Dupa micul dejun, la ora 08:00 . Plecare catre centrul energetic Sarmizegetusa Regia si Fetele Albe.

Cazare in Costesti.

Ziua 3. Dupa micul dejun, la ora 08:30. Se viziteaza Cetatile dacice Blidaru si Costesti.

Cazare in Costesti.

Copacel Sarmi

 

 

 

 

Ziua 4. Dupa micul dejun, la ora 08:00 se elibereaza camera. Pornim catre Vidra si Voineasa, traversand muntii pe minunatul drum TRANSALPINA. Pe Valea Oltului oprim sa vizitam Manastirea Cozia.

 

 

 

Ne vom intoarce la Bucuresti si debarcarea va avea loc in acelasi punct din care s-a plecat.

 

Plecarea va avea loc pentru un grup minim de 30 persoane.

In situatia in care nu se intruneste numarul mimim de persoane, Agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia cu cel putin 5 zile calendaristice premergatoare deplasarii. In acest caz, turistii pot opta pentru restituirea banilor sau reprogramarea in alta excursie.

Locurile in autocar vor fii repartizate in functie de ordinea inscrierii.

Tarif 1 =  700  lei / persoana in camera dubla/tripla cu baie comuna pe hol;

Tarif 2 =  770  lei / persoana in camera dubla/tripla cu baie proprie

Tarif 3 = 400 LEI / persoana in camera dubla / tripla cu baie comuna pe hol si fara transport inclus;

Tarif 4 = 450 LEI / persoana in camera dubla / tripla cu baie in camera  si fara transport inclus.

Persoanele care vor veni direct la PENSIUNE cu mijloace de transport proprii vor achita tariful 3 sau 4.

Persoanele care doresc sa stea singure in camera, vor achita suplimentar suma de 250 lei / persoana / camera single.

Persoanele care vin singure in excursie si pentru care agentia nu gaseste un alt turist cu care sa fie cazat in camera dubla nu vor plati diferenta de single.

 

Servicii incluse in tarif:

  • insotitor din partea agentiei
  • pentru tariful 1 si 2, transport cu autovehicule clasificate conform normelor internationale: van-uri, microbuze si autocare
  • cazare fara mic dejun la pensiune 2*/3*

 

 

In tarif nu sunt incluse:

  • taxele pentru vizitarea obiectivelor turistice;
  • mesele;
  • pentru persoanele care aleg sa vina direct la pensiune transportul nu este inclus in tarif;
  • ghid vorbitor de limba engleza, franceza, germana, spaniola, italiana, rusa, japoneza – pentru turistii straini se asigura la cerere.

IMPORTANT pentru participantii in aceasta excursie care sunt din alte localitati: oferim transport catre locul de imbarcare din Bucuresti si retur. Tariful acestui transport se stabileste in functie de numarul persoanelor.
Persoanele care doresc sa vina direct la Pensiune trebuie sa achite tariful fara transport.

PERSOANELE CARE NU SE INSCRIU SI CARE NU ACHITA LA AGENTIE TARIFUL PENTRU ACEASTA DEPLASARE NU VOR FI ACCEPTATI SA PARTICIPE LA NICI O ACTIVITATE DESFASURATA.

Obiective turistice:

– TROVANTII din Costesti – zona energetica

– Pestera Polovragi ( Pestera lui Zalmoxis ) – centru energetic

– Manastirea Polovragi;

– Parcul Brancusi ( Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului ) – zona energetica

– Manastirea Prislop – mormantul Parintelui Arsenie Boca;

– Grota Sf. Ioan de la Prislop;

– Cetatea dacica Sarmizegetusa Regia – centru energetic;

– Cetatea Fetele Albe – centru energetic;

– Cetatea Blidaru – centru energetic;

– Cetatea Costesti – centru energetic;

– Manastirea Cozia.

 

Conditii inscriere:

Rezervarea locului se face dupa achitarea unui avans de 30%.

SARMIZEGETUSA REGIA O POARTA CATRE SUFLET

Articol publicat si in Revista “Lumea Misterelor” din luna martie 2012

Autor: Dimitria Puchiu – Director Agentie de Turism si Transport INTERAD

 

Agentia de turism Interad organizeaza, incepand cu anul 2011, excursii la centre energetice si de spiritualitate din Romania. Dintre toate destinatiile pe care le avem, cea mai aproape de sufletul meu este Sarmizegetusa Regia. Cred ca, nu intamplator prima deplasare din acest an a fost la Sarmizegetusa Regia impreuna cu Templul de la Sinca Veche, Izvorul Parintelui Arsenie Boca de la Sambata de Sus, Manastirea Prislop si Biserica din Densus.

Intre cele doua mari valuri de ninsoare din luna februarie in ziua de 11.02.2012 am ajuns la Sarmizegetusa Regia, locul sacru al civilizatiei noastre, alaturi de oamenii carora le-a fost dat sa ajunga, fiind in total 11 la numar. Printre ei au fost Cristian POMPEI, Gheorghe IOVU impreuna cu sotia si fetita de 4 ani, parapsihologii Geta HEIMERL si Valentin GHEORGHIU.

Cu toate ca se anuntau ninsori puternice, calea ne-a a fost deschisa in cele mai bune conditii: drumul deszapezit, cerul senin, simtind astfel de la plecare ca suntem protejati si ajutati. As vrea sa metionez ca, in toate calatoriile noastre am simtit acceptul si sprijinul acordat de Sus pentru a ajunge la detinatiile propuse.

Calatoria la Sarmis am privit-o ca un etalon al drumului fiecaruia prin viata. Am constientizat inca o data ca un drum greu iti dezvaluie forta interioara si starea de spirit. Faptul ca eram impreuna in cadrul unui grup ne-a creat posibilitatea sa descoperim ca fiecare este mai mult decat credea el ca este, inclusiv prin increderea acordata unul celuilat. Prin aceasta legatura creata intre noi am realizat ca ne intoarcem la acea unitate fireasca dintre oameni, candva pierduta prin separarea creata in decursul mileniilor. Parcurgand ultimii 4 km pe jos, pe o poteca facuta de animalele padurii printre care si lupi, am observat ca oboseala nu era resimtita de catre nici unul dintre noi, dar in schimb am simtit o deschidere a spiritului fiecaruia. Ajunsi in zona templelor dacice de la Sarmizegetusa Regia, pasind pe zapada neatinsa, 7 dintre noi au patruns in Templul Pamantului unde instinctiv am simtit dorinta de a ne strange mainile ca intr-o hora. Toti au cosntatat ca pe durata intregului drum am fost observati si sprijiniti de “gardienii nevazuti” ai acestui loc sacru pentru a ajunge cu bine in cetate. Cum altfel poti explica faptul ca la urcare am facut 3 ore nerealizand trecerea timpului si la coborare, in cele doua ore parcurse la retur, drumul ni s-a parut mai lung. De asemena, la urcare starile sufletesti prin care treceau membrii grupului se schimbau pe parcurs, in functie de trairile interioare ale fiecaruia scoase la lumina si de dificultatea traseului. Mi s-a confirmat, pentru a nu stiu a cata oara, ca motto-ul pe care l-am primit in dar prin Dl Valentin GHEORGHIU este cat se poate de adevarat: “TINTA ESTE DRUMUL!” Practic in timpul parcurgerii drumului catre un obiectiv descoperi in tine noi valente si noi potente pe care le manifesti ulterior.

Seara am beneficiat de un seminar sustinut spontan in fata semineului de catre invitati. Am ascultat muzica live a Dlui. Iovu, povestile Dnei. Geta Heimerl, indrumarile Dlui. Valentin Gheorghiu si istorisirile despre locurile fascinante descoperite de Dl. Cristian Pompei. Si parca insusi focul din vatra ne spunea povesti despre vitejiile poporului dac, unul dintre busteni fiind sculptat de flacari in forma steagului dac cu cap de lup.

Intorcandu-ne acasa, la indeletnicirile noastre zilnice, descoperim ca impreuna cu partenerii nostri de drum, prin oglinda pe care ne-am oferit-o unii altora si prin Lumina care ne-a fost daruita de aceste locuri suntem mai puternici, mai frumosi si mai hotarati in viata.

Astfel, constati ca prin aceste excursii organizate la centrele energetice te redescoperi pe tine, impreuna cu locurile si oamenii de valoare ai Romaniei.

Trezeste-te romane pentru ca ai toate motivele sa te simti mandru de ceea ce esti, de radacinile tale si de oamenii acestei binecuvantate tari, privind cu incredere catre viitorul care sta in mainile tale!